viernes, 24 de abril de 2020

PRIMAVERA

Bon dia!! Avui fa sol i un dia primaveral.

Aquesta setmana hem conegut la tradició de celebrar el dia del llibre per Sant Jordi. Avui us proposam que us fixeu amb l'arribada de la primavera per treballar els canvis en el clima segons les estacions: 

1- Mirau per la finestra i buscau pistes de l'arribada de la primavera. Us heu fixat que el dia ja és més llarg? Teniu prop algun jardí? Ja estan sortint moltes flors. I potser podeu sentir cantar pardalets. Si us fixau, comença a fer menys fred i ja no anam tan abrigats... Què més podeu observar?

2- Després demanau que us llegeixin aquests 2 poemes de la primavera i, si voleu, podeu provar de memoritzar-ne un i recitar-lo a la vostra família, així treballarem l'escriptura, la memorització i l'expressió en català:



3- Formau la paraula PRIMAVERA amb aquests cartronets per fer el títol de l'obra artística que fareu. Treballarem un poc l'escriptura. Podeu imprimir-los o que us ho escrigui la vostra família, cada lletra en un paper: LLETRES PER FORMAR LA PARAULA

FAMÍLIES: És important que primer ho intenti fer el vostre fill/a tot/a sol/a i després li podeu corregir, si és el cas, dient el so de cada lletra quan les ordenau junts (/p/ /r/ /i/ /m/ /a/ /v/ /e/ /r/ /a/)

4- I per acabar, us proposam una activitat artística. Us presentam Van Gogh, un pintor impressionista. Aquest és el seu autorretrat:


Heu de fer una pintura de Primavera, treballarem el llenguatge artístic i les habilitats del pensament (observar, parts i tot, fer hipòtesis...). Podeu triar entre una d'aquestes opcions:

- Fer un poema pintat, com els que feiem a classe: imprimiu o escriviu el poema i pintau per damunt amb aquarel.les o tèmpera diluida en aigua, de manera que quan sequi es veuen les lletres i el dibuix. Si no teniu tèmperes o aquarel.les també ho podeu per amb llapisos de colors pintant suau. Haureu de pintar coses que surten al poema.

- Completar el quadre. Què hi haurà al voltant d'aquestes flors? Imprimiu aquesta imatge d'una part del quadre de Van Gogh i pintau al voltant el que imaginau que hi podria haver: FLORS VAN GOGH. Quan hagueu acabat, observau el quadre complert de Van Gogh. Serà diferent al vostre, en la diversitat és on trobam la creativitat.Però potser trobau també alguna semblança entre el vostre paisatge i el PAISATGE VAN GOGH.

- Fer un quadre de Primavera. Observau primer el PAISATGE DE VAN GOGH per inspirar-vos i faceu després el vostre quadre de Primavera. Podeu dibuixar el que veis per la finestra. O podeu fer un dibuix amb elements de Primavera que valtros penseu.

Recomanacions per la vostra obra artística: 
- Si ho feis damunt la part interior de la tapa d'una capsa de sabates us quedarà com un quadre emmarcat. Fins i tot li podeu posar un fil per penjar.
- Si teniu tèmperes o aquarel.les i pinzells faceu-los servir. Sinó, amb llapisos de colors també quedarà ben guapo!!

Tenc ganes de veure les vostres obres artístiques!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario